Vrolijk Vogelkooitje knutselen

In deze knutselworkshop voor (bijna) alle leeftijden maken we vrolijke kooitjes met nog vrolijkere vogels. Onze vogel krijgt een naamplaatje, eventueel een kroontje, paradijselijke veren en hier en daar wat blingbling. Als recyclagemateriaal gebruiken we kartonresten van de drukkerij en prenten uit tijdschriften. Ook de oude magneetvellen (met reclame) die hier lagen te niksen kwamen in de laatste workshop goed van pas.

Een Vrolijk Vogelkooitje knutselen duurt niet zo lang en is daarom ook geschikt voor inloopateliers. Door zijn laagdrempeligheid kunnen ook mensen met een beperking deelnemen. Het enige wat je moet kunnen is kleuren, knippen en plakken. De eerste resultaten komen uit de KraKraKnutselklas uit BS De Brug op Zurenborg Antwerpen en BS St-Lievens op het Zuid van Antwerpen.

In de paasvakantie van 2024 ging de Raaf ook langs in Berlaar om met de jeugd een Magnetisch Vogelkooitje te knutselen. Bekijk de fantasie die de kinderen aan den dag legden met kleurrijke resultaten als gevolg, echt een toffe, vrolijke dag was dat.

Een magneet achterop plakken is dus mogelijk (kleine meerkost).

Wil je meer info over de workshop Vrolijk Vogelkooitje of Magnetisch Vogelkooitje, laat dan een berichtje achter en De Raaf antwoordt je zo snel mogelijk – natuurlijk al fluitend :-)!

 

Jullie -in en uit de kooi fladderende- Raaf