Wetenschapsworkshop Racende Muis met Magneten

Proficiat aan alle knutselaars op de Wetenschapsworkshop ??‍♂️? RACENDE MUIS MET MAGNEET??‍♂️?, op de Kunstendag voor kinderen, op 21 nov in het cultuurcentrum ‘t Schaliken in Herentals.

We knutselden een racebaan van een schoendoosdeksel of plastic groentenbakje. In het midden plakten we grasveldjes, met voldoende ruimte voor de muis om te kunnen racen. Van pompons, een splitpen (van metaal!), staartje en ogen plakten we een muis in elkaar. Een -mooi versierd- stokje met magneet werd de ‘motor’. En wat bij een wedstrijd zeker niet mag ontbreken is een start- en finishpaal, makkelijk te maken van een rietje en witte etiketten.

Dolle pret om te zien hoe de magneet de muizensnuit deed racen, vroem vroeoeoeoemmm!

De workshop Racende Muis met Magneten duurt ongeveer 1 tot 2,5 uur, afhankelijk van de afwerking (mooi beschilderde renbanen duren iets langer, hekjes en publieksbank zijn ook mogelijk :-)). Met ouders erbij kan dit vanaf 5 jaar, vanaf 8 jaar kunnen kinderen dit alleen.

Wie deze workshop wil boeken en de kinderen een onvergetelijke dag wil bezorgen kan me contacteren via goeleneyens@skynet.be of 0472/541.532.

Knutsel je eigen Racebaan met magnetische muis.
Door de kracht van de magneet rent je muis rond in het circuit.
Houd een wedstrijdje met je vriend: welke muis eindigt het eerst aan de finish!?

 

Jullie – door muizen achterna gezeten- Raaf (help!!!)