Knutselworkshop Wolf van een Sok

Ooit in je leven moet je toch eens een pop van een sok hebben geknutseld, niet?

Voor de ouderen onder ons is het een klassieker, de jongsten kennen het vaak niet maar vinden het wel een grappig gegeven :-).

In de workshop Wolf knutselen van een Sok gaan we aan de slag met oude sokken, plastic doppen, resten vilt, verpakkingsmateriaal en folies van joghurtpotjes. Een boel -netjes afgewassen- recyclagemateriaal dus.

Op de foto’s zie je enkele resultaten van het inloopatelier in De Spil Roeselare op 14/11/2021, voor en na de ontbijtfilm ‘100% Wolf’. Heel wat kinderen begonnen er spontaan aan en begrepen het concept onmiddellijk: gebruik een patroontje om het gehemelte en de snuit uit vilt te knippen, plak er oren, ogen, tanden, wenkbrauwen en een neus op en vul de snuit dan op met oude kussenvulling.
We noemden de workshop 100% Sokkenwolf.

Klinkt simpel maar er was wel wat werk aan hoor, want soms moesten we wasknijpers gebruiken om de stukken vilt op te kous te laten hechten. Ook het vullen vergt wat vaardigheid maar de Raaf leert jou niet alleen wat een patroon is, hoe je best knipt maar ook hoe je vulling gebruikt. En geeft natuurlijk een woordje uitleg over recyclagematerialen❤️.

Heb jij ook een thema met dieren of andere figuren, en vind je een sokpop knutselen leuk voor jouw doelgroep?
Bel (0472/541.532) of mail dan even, De Raaf ontwikkelt dan een ander dier of heldin op maat.

Een andere optie is dieren of andere figuren knutselen van een washandje. Ook supergezellig!

 

Jullie – ijverig sokken stoppende- Raaf

ps: je kan de pdf-handleiding ‘Wolf knutselen’ ook opvragen via mail.