Blikken Trommel knutselen 4+ en 8+

Hoe eenvoudig: een trommel van een blik knutselen. De Raaf helpt hierbij een handje (en een pootje) zodat het geen rommeltrommel wordt, want een beetje meten en passen is wel vereist :-).

Op het FEEST XL (thema circus) in de academie van Roeselare liepen meer dan 30 kinderen warm voor het inloopatelier Blikken Trommel knutselen. Aan de resultaten kan je zien hoe enthousiast dat er gemeten, getekend, geknipt, geplakt, versierd en getrommeld werd.
De Raaf heeft redelijk wat zweet gelaten maar zich niettemin zèèr verheugd over het enthousiasme van de kinderen, dat geeft nogal energie en genoegdoening :-)!

Natuurlijk gebruikten we weer zo veel mogelijk recyclagemateriaal: melkblikken, kurken, sushistokjes en oude linten. De grotere kinderen trokken heel goed hun plan met het uitmeten van de driehoeken, de kleuters gingen eerder aan de slag met stickers en stiften.

De workshop Blikken Trommel knutselen is laagdrempelig: we gaan aan de slag met eenvoudige en duidelijke stappen. Dat maakt hem geschikt voor een grotere groep kinderen, bijvoorbeeld bij jeugddiensten, in klasjes, voor een verjaardagsfeestje…

Heb jij een muzikaal, feest- of circusthema en vind je dit knutselatelier leuk? Trommel de Raaf dan op via goeleneyens@skynet.be of 0472/541.532.

 

Jullie -luid trrrrromrrrroffelende- Raaf