Paasworkshop Ei van Klei 4+ en 8+

Hèhè, wat fijn om te mogen knutselen voor en met kinderen! Als knutselraaf ben je de hele dag in de weer met allerlei concepten, materialen, fotografie en mediakanalen. Soms wordt er zomaar een gekke workshop geboren ook al was je iets helemaal anders van plan. Of gooi je je oude ontwerp in de vuilbak en hou je het eenvoudigste en meest werkbare (voor de kinderen) over.

Het idee voor deze workshop Ei van Klei kreeg ik in bed, toen ik weer eens niet kon slapen en overliep van plannetjes maar wèl moest wachten tot de volgende dag om ze te kunnen uitwerken.
Goed gebroed die nacht want er volgde een eenvoudig knutselworkshop maar oh zo leuk om te doen: een groot Ei van Klei omtoveren tot een zot wezen. Dat wil zeggen, met allerlei menselijke kenmerken: een gekke gelaatsuitdrukking, ledematen, haar en zelfs sproetjes.

Eerst rollen en snijden we een ei uit klei en beschilderen het in onze lievelingskleur. Om het ei tot leven te brengen gebruiken we typisch paasmateriaal: takjes, eierschalen, stukjes eierkarton, maïskorrels, veren…
Als ondergrond plakken we een laag vilt op karton. Hierop plakken we ons ei. Dan haken we een lint (met dikke haaknaalden of onze vingers) om het kunstwerk op te kunnen hangen. Werk genoeg voor de kinderen, maar gelukkig is het allemaal lollig om te doen :-)!

De paasworkshop Ei van Klei is geschikt voor verjaardagsfeestjes, als ouder-kindatelier of voor jeugddiensten (va 8jr). We gebruiken weer zo veel mogelijk recyclagematerialen.

De kartonnen versie Ei met Pootjes is al even leuk om te doen!

Indien gewenst leest de Raaf het verhaal HET EI van Dick Bruna voor:

Neem zonder aarzelen even contact op voor meer info: goeleneyens@skynet.be of 0472/541.532

 

Jullie -nog steeds ideetjes- en eieruitbroedende- Raaf