Knutselworkshop Disco Tandendoosje – Disco Spaarpot

Het Tandendoosje ontwikkelde ik vorig jaar voor het kleutertijdschrift Doremi(ni) en werd dit jaar gepubliceerd (elke maand op de pagina ‘Knutselen met 4 handen’, nu al enkele jaren). Kinderen die hun tanden verliezen steken de tandjes in het doosje. ‘s Nachts komt de Tandenfee en ruilt de tandjes voor wat zakgeld.

Het lokte veel enthousiaste reacties uit in mijn omgeving. Dat deed me plezier want het is geheel spontaan uit mijn brein ontsproten (gebeurt wel vaker als ik niet direct kan inslapen, waarna ik eigenlijk direct wil opstaan om eraan te beginnen, hahaha!).

Elk jaar lassen we met vrienden rond Nieuwjaar traditioneel een paar wandeldagen in de Ardennen in. Daar hoort telkens een knutselmoment bij. Omdat het net Driekoningen was zette ik het concept van een Tandendoosje om in een Spaarpotje.
Het bleek een groot succes bij mijn 3 allerliefste en superjonge vrienden: ze gingen zo op in het versieren van het doosje dat we allemaal de tijd vergaten. Achteraf gingen de kinderen rond met hun potje. De volwassenen staken er een paar centen in, in de opening met schroefdop bovenaan. Het potje op zich is een doosje van geitenkaas, de dop van een melkkarton – dat hebben we dus weer fijn gerecycleerd.

De knutselworkshop Disco Tandendoosje – Disco Spaarpot is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (ook voor jongens, met aangepast en ietsje stoerder decomateriaal). Het leuke is dat elk kind zijn/haar eigen versie maakt en dat het doosje voor eeuwig bruikbaar blijft.

Ouders of kleuterjuffen die met zijn/haar kleuter(s) aan de slag wil kunnen de pdf aanvragen.

Neem contact op als je interesse hebt voor een knutselworkshop (of de handleiding): 0472/541.532 of mail even.

 

Jullie Raaf, tuk op blingbling èn kleingeld!