Kleurig Prikbord met Vilt knutselen 7+

Als kind verzamel je nogal wat kaartjes, foto’s of BBF-briefjes. Of je knipt je zelf prentjes uit, bijv van je lievelingsdieren. De Raaf had als kind bijvoorbeeld een voorliefde voor zonsondergangen. Aaah, zo romantisch… 🙂

In de workshop Kleurig Prikbord met Vilt mag jij kiezen welke afbeeldingen je op je prikbord wil: dat kunnen inkleurkaartjes zijn, dieren, bloemen.. enfin, alle thema’s zijn geschikt. De Raaf brengt van alles wat mee. Je papieren prentjes plakken we eerst op karton, voor de stevigheid.

Voor het bord zelf gebruiken we opnieuw zoveel mogelijk recyclagemateriaal: karton, lintjes nieuw en oud, allerlei restanten van stickertjes, speelgoedjes (om de nietjes te bedekken) en plastic doppen.

Je kan kiezen uit kartonnen van allerlei vormen: wolken, cirkels, rechthoeken, vierkanten, regenboogvormen, harten… Je knipt en plakt het vilt op het karton, echt niet moeilijk. Dan kies je een paar vrolijke lintjes die je ze stevig moet vastnieten. Daar krijg je sterke handen van! Op de nietjes plak je een versiering.

Het pennepotje is een dop van wasmiddel, die zijn vaak zo mooi… jammer om ze weg te gooien.

De workshop Kleurig Prikbord met Vilt is laagdrempelig en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar (vanwege de knipvaardigheid). We knutselen eerst het bord en in de overgebleven tijd maken we kaartjes en prentjes. Ook voor grotere kinderen, volwassenen en ultravolwassenen (ook wel senioren genoemd).

Heb je interesse in deze workshop? Neem dan contact op: goeleneyens@skynet.be of 0472/541.532.

 

Jullie Raaf, niet bang van prikken 😉