Knutselworkshop met recyclagematerialen HET EEKHOORNSPEL 5+

In deze supergezellige knutselworkshop met recyclagematerialen maken we ons eigen EEKHOORNSPEL. We gebruiken koffie- en melkpoederblikken, plastic doppen, restjes bont, folies van joghurtpotjes, mos, pauwenveren enz.

De Raaf brengt eikels en kastanjes mee maar de kinderen kunnen als voorbereiding het bos intrekken en zelf beginnen te verzamelen. Buiten de herfst kunnen we bijvoorbeeld maïskorrels, parels of propjes papier nemen.

De spelregels bepaal je zelf: je kan bijvoorbeeld met je vrienden om het meeste eikels in de pot gooien, of binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk eikels erin mikken; telkens wat meer afstand nemen enz. De oortjes staan los en kan je opzij schuiven.

Na het spelen gaan de oortjes en eikels in het blik, en het deksel op het eekhoornkopje, zo blijft alles bij elkaar.

De knutselworkshop HET EEKHOORNSPEL is geschikt voor kinderfeestjes (max 8k) of als activiteit bij jeugddiensten (max 12k). In geval van een inloopatelier, bijvoorbeeld na een film en dus met meerdere kinderen, worden de blikken voorgeverfd en gevernist, zodat er geen droogtijd nodig is.
Je kan ook een andere versie van het spel bestellen, de Raaf werkt dan een ander dier of seizoen uit.

Op de foto’s zie je de workshop Eekhoornspel op Cinékids 2021 in Wilrijk, na de film Paddy & Gordon. De ouders staken een handje toe en vonden het al even leuk als de kinderen zelf :-)!

Interesse? Neem contact via het antwoordformulier of bel even voor een offerte (0472/541.532).

 

Jullie -knaagdierminnende- Raaf