Paasworkshop Ei op Pootjes 4+

Het is verbazingwekkend hoe ‘normaal’ kleuters en grotere kinderen knutselen vinden. De Raaf is ervan overtuigd dat alle mensen èn vogels geboren worden met een knutseldrang. Hoe zouden wij het als mens (en dier) anders gered hebben in die overweldigende natuur? Door ongelooflijke uitvindingen te doen, daar telkens verbeteringen bij aan te te brengen, listig en vernuftig te zijn, onze ‘aha-erlebnissen’ te delen met de medemens en onze vaardigheden door te geven aan de volgende generatie, kan de mens overleven en vooral: het zich comfortabel te maken.

Maar dan hebben we nog een component, iets dat mysterieus ‘schoonheid’, ‘humor’ of ‘kunst’ wordt genoemd. Kort door de bocht: de combinatie van inventief zijn en iets moois, grappigs of artistieks te maken wordt mooi verwoord en verbeeld in het woord ‘knutselen’.

Neem nu de geweldige uitvindingen schaar, karton, parels, verf, plakband en eierdozen. Hoeveel mogelijkheden dat je daar mee hebt! Kijk zelf maar hoe eenvoudig dit Ei op Pootjes eruitziet. Zoals alle uitvindingen is hier wel een tijdje broedwerk aan vooraf gegaan. Dat wil zeggen: denken, herdenken, materiaal zoeken, proberen,  opnieuw proberen en dan tadaaaa, daar staat plotseling dat Ei op Pootjes. Dit is het kader waarin de kinderen zelf hun creativiteit de vrije loop laten.

We gebruiken opnieuw veel recyclagematerialen: karton, stokjes en latjes uit de kringloopwinkel, melkcupjes, eierkartons, oude parels, wasknijpers…

De paasworkshop Ei op Pootjes is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Leuk voor verjaardagsfeestjes, als ouder-kindatelier, knutselen na de film, als inloopworkshop of voor jeugddiensten die op thema werken.

De washitape en stickers plakken is voor iedereen even leuk en maakt ons Ei op Pootjes extra feestelijk, zie de vrolijke resultaten van Zemst en Berlaar in de paasvakantie 2022.

Er is nog een versie met een gek ei: Ei van Klei, ook vanaf 4 jaar, ietsje intensiever maar even leuk om te doen.

Indien gewenst leest de Raaf het verhaal HET EI van Dick Bruna voor:

Neem zonder aarzelen even contact op voor meer info: goeleneyens@skynet.be of 0472/541.532

 

Jullie -nog steeds ideetjes- en eieruitbroedende- Raaf