Knutselworkshop KNOTSGEK HART OP POOTJES (vanaf 3,5 jaar)

HART OP POOTJES is een heerlijke knutselworkshop, en niet alleen voor Valentijn. Want liefde IS er gewoon, als je liefde kan VOELEN en UITEN naar je familie, vrienden, dieren, de natuur… geeft het allemaal maar voordelen. Liefde geven en krijgen is namelijk gratis, kan op elk moment van de dag, maakt ons blij en creatief, en geeft aan kinderen een stevige basis en zelfvertrouwen.

De klassieke hartvorm spreekt tot de verbeelding en vind je al van het begin der tijden terug als symbool in de kunst. Als je er bij stilstaat: ons eigen hart ziet er eigenlijk helemaal niet zo uit, het symbool ♥ is een sterke en symmetrische stilering. Kinderen tekenen de vorm spontaan overal op en krijgen er niet genoeg van.

Als workshopgever vind je al die hartjes soms klef en overbodig maar je kan het ook anders bekijken, en er zelfs een knutselwerk rond bouwen :-). Want wat is er fijner voor kinderen dan knippen, plakken, wikkelen, verven, rijgen en prikken op hun geliefde symbool? Die vaardigheden krijgen in deze workshop een ‘superboostje’. En net zoals ons eigen hart maken we het Hart op Pootjes ook een beetje knettergek.

De knutselworkshop HART OP POOTJES is geschikt voor kinderen vanaf 3,5 jaar en duurt ongeveer 3u (met pauze). Ook oudere kinderen, mensen met een beperking en senioren zullen zich kunnen uitleven op het decoreren van het karton. Op de laatste foto’s zie je de resultaten van kinderen bij een ASS-organisatie in Borgerhout, een heerlijke dag was dat!
De workshop bestaat ook in een paasversie en heet dan Paasei op Pootjes.

De Raaf maakt desgewenst een versie in een andere vorm, bijv. een zon, een wolk, een boom, een courgette, een ballon, een kookpot… alles is mogelijk, hoe zotter hoe beter :-).

Als je interesse hebt in deze workshop, als jeugddienst of voor een knutselfeestje, stuur dan een mailtje naar goeleneyens@skynet.be of bel even: 0472/541.532.

 

Jullie Raaf, in de leer als ?-endief