Winterworkshop Regenboogsneeuwman

In deze winterworkshop kunnen zowel kleuters als grotere kinderen hun creativiteit kwijt. De Raaf legt uit wat patronen zijn en hoe je die kan krassen in de zwarte (en verstevigde) krasbladen. De Raaf toont hierop voorbeelden van patronen: heel eenvoudige voor kleuters en wat complexere voor grotere kinderen.
Aan de slag dan maar: door het krassen komen er regenboogkleuren tevoorschijn, een soort omgekeerd tekenen dus. De Regenboogsneeuwman kan staan dankzij de wasknijpers, zodat hij thuis op de kast een oogje in het zeil kan houden.

Voor kleuters worden de ronde vormen al voorgekrast. Zo hoeven zij buik, hoofd en hoed/muts alleen maar in te vullen en uit te knippen achteraf. Alle vaardigheden komen aan bod: krassen, knippen, gaatjes perforeren (voor de armpjes), motieven tekenen, plakken, versieren… De resultaten zijn magisch om te zien, want een donkere sneeuwman waar plotseling kleuren doorkomen, wie heeft dat ooit gezien?

De winterworkshop Regenboogsneeuwman is geschikt voor kleine en grotere groepen kinderen en kan in allerlei versies worden gegeven: Regenboogfiguur/Regenboog Paasei, Regenboogspook (snel klaar dus ideaal voor inloopateliers) of geef je eigen thema aan, dan werkt de Raaf dit uit voor jou. Denk bijvoorbeeld aan Valentijn, carnaval, natuur, dieren, zomer & zee, Sinterklaas… Vanwege de laagdrempeligheid zullen mensen in een WZC of met een beperking hier ook veel plezier aan beleven :-).

Hierboven zie je de enthousiaste resultaten van een grote groep kleuters (20!) bij de jeugddienst van Izegem.

Geef een seintje als je de workshop wil boeken of gewoon meer info wil.

 

Jullie -over de regenboog trippelende- Raaf